Hammasimplantti on keinohammas, jolla voidaan korvata puuttuva hammas

2 minuutit Julkaistu:


Tervetuloa blogin pariin. Tällä kertaa kirjoitamme hampaiden hoidosta, suunterveydestä ja implanttihoidosta. Jos suunterveys, siitä huolehtiminen tai esimerkiksi hammasimplantti kiinnostavat, kannattaa lukea blogistamme lisää aiheesta. Toivottavasti viihdyt blogin parissa ja löydät mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa aiheesta.

Hampaiden hyvä hoitaminen on avainasemassa suunterveydessä

Hyvä hampaiden hoitaminen on osa kokonaisterveydenhoitoa ja sen tulisi kuulua jokaisen ihmisen päivittäisiin rutiineihin. Hyvällä hampaiden hoidolla vältytään usein suurimmilta ongelmilta hampaiden ja suunterveyden suhteen. Paras tapa huolehtia suunterveydestä on hampaiden ja hammasvälien säännöllinen ja tehokas puhdistus. Sairauksien ennaltaehkäisy on yleensä sekä helpompaa että halvempaa kuin vaurioiden korjaaminen.

Miten hampaat puhdistetaan oikein?

Hampaat kannattaa harjata kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että valitsee oikeanlaisen hammasharjan. Suosituksena on käyttää pehmeää ja pientä hammasharjaa ja sähköhammasharjalla pääsee yleensä parempaan lopputulokseen. Hampaita tulisi harjata vähintään kaksi minuuttia kerrallaan ja syömisen jälkeen on suositeltavaa pitää puolen tunnin tauko ennen hampaiden harjaamista. On myös suositeltavaa käyttää fluorihammastahnaa, joka korjaa hampaan pintaan syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hammaskiillettä. Hammastahnaa ei tarvitse paljoa, vaan pieni nokare riittää. Hammastahnaa ei tarvitse huuhtoa suusta vedellä, vaan fluorin vaikutusaikaa voi pidentää jättämällä tahnan suuhun. Ahtaat hammasvälit kannattaa puhdistaa hammaslangalla ja väljemmät voi puhdistaa väliharjalla tai hammastikuilla. Jos hampaita harjatessa huomaa suussa ongelmia, kannattaa varata aika hammaslääkärille ja hoidattaa ongelmat pikaisesti kuntoon, että ne eivät pääse pahenemaan.

Hammasimplantti korvaa puuttuvan hampaan

On olemassa sairauksia, jotka aiheuttavat hampaiden kiinnityksen löystymistä ja lopulta hampaiden irtoamista. Toisinaan hampaita voi irrota myös onnettomuuden seurauksena. Puuttuva hammas kannattaa ehdottomasti korvata, esimerkiksi implantilla, koska se saattaa hoitamattomana aiheuttaa lisää ongelmia. Hampaat ovat purennalle tärkeät ja jos yksi hammas puuttuu, muut hampaat saattavat alkaa liikkumaan tyhjää koloa kohti, joka muuttaa myös purentaa. Hammasimplantti on hyvä vaihtoehto silloin, jos suunterveys on muuten hyvässä kunnossa, mutta siellä on hammaspuutoksia. Hammasimplantti voidaan asentaa vain terveisiin ikeniin ja silloin, kun hammasluuta on riittävästi. Implanttihoidosta kannattaa kysyä lisää omasta hammashoitolasta tai omalta hammaslääkäriltä. Hammaslääkäriasema Diana tarjoaa hammaslääkäripalvelut Helsingin keskustassa.

• tag: • 310 sanat

minusta

Hammaslääkäri tarjoaa monipuolisia palveluita Hammaslääkärissä käynti on tärkeää terveyden kannalta. Hammaslääkärin tehtävänä on tutkia, hoitaa ja ehkäistä suun ja leuan alueen sairauksia. Hammaslääkärissä tehdään monenlaisia hoitoja: paikataan hampaiden reiät, hoidetaan suunalueen tulehdukset, annetaan oikomishoitoa, poistetaan hampaita, annetaan juurihoitoa ja tehdään myös erilaisia esteettisiä toimenpiteitä. Hampaiden ja suun terveydestä kannatta huolehtia hyvin, sillä hoitamattomat tulehdukset voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia reikiintymisen lisäksi. Säännöllinen hammaslääkärissä käynti siis kannattaa ja myös hampaiden huolellinen päivittäinen hoitaminen kotona. Kiinnostaako sinua hammaslääkärin työ ja erilaiset hoidot ja palvelut, mitä hammaslääkäristä saa? Tervetuloa blogin pariin, käsittelemme täällä hammaslääkärin työhön ja hampaiden ja suun terveyteen liittyviä aiheita. Voit myös mielellään kommentoida ja keskustella kirjoituksia.

Haku

arkisto